Beleving in uw facilitaire dienstverlening

In de training ‘Beleving in de facilitaire dienstverlening’ krijgt u de kennis, inspiratie en tools aangereikt om beleving dusdanig te regisseren dat u een grotere meerwaarde kunt realiseren voor uw organisatie.
Datum, locatie en prijs
Nog niet bekend
€ 590 (50 euro korting voor abonnees van FMM)
Soort
Deel deze opleiding:
Deel deze pagina op TwitterDeel deze pagina op LinkedInDeel deze pagina op FacebookVerstuur een link naar deze pagina per e-mailDeel deze pagina op Google Plus

De laatste jaren ontwikkeld de maatschappij zich in een rap tempo. We hebben kennis beschikbaar via het internet en kunnen door nieuwe technologieën elkaar virtueel eenvoudig opzoeken. Mensen ontwikkelen zich veel sneller dan organisaties. Consumenten verbinden zich aan merken en wensen een prettige beleving te ondergaan en zelfs steeds meer ‘ge-entertaint’ te worden in de dienstverlening. Imagineering (strategische bedrijfsinnovatie vanuit het belevingsperspectief) wordt binnen organisaties ingezet om een betere aansluiting te vinden tussen bedrijven en de mensen die ze aan zich willen binden. Organisaties die belevings-gericht ontwerpen weten namelijk eerder mensen te raken en aan zich te binden, of dit nu de externe of interne klant betreft.

 

Een facility manager binnen de kantooromgeving wil een omgeving creëren die bijdraagt aan een positieve werkbeleving en de facility manager van een ziekenhuis wil daarnaast ook dat de patiënt en de bezoeker in het ziekenhuis een zo goed mogelijk verblijf hebben. Dat betekent dat een kopje koffie aanbieden wellicht te weinig is. Het gaat er ook om hoe de koffie wordt geserveerd. Wordt dit geserveerd in een papieren beker? Een porselein kopje?  Wordt het met een glimlach aangeboden in een omgeving die iemand aanspreekt of kun je het zelf uit een automaat halen. Het heeft allemaal te maken met zien, ervaren en voelen. En alles, tot in de details, zorgt ervoor dat we (vaak zonder we het doorhebben) een beleving regisseren.

 

In de training ‘Beleving in de facilitaire dienstverlening’ krijgt u de kennis, inspiratie en tools aangereikt om beleving dusdanig te regisseren dat u een grotere meerwaarde kunt realiseren voor uw organisatie. In sommige gevallen kunt u zelfs uw processen slimmer inregelen door naar het belevingsperspectief te kijken. Dit kan resulteren in besparingen voor uw organisatie!

 

Resultaat van de training

In de omgeving waar beleving in optima forma wordt toegepast - De Efteling – zorgt belevingsexpert én facility professional Marcel Broumels er voor dat u zich bekend maakt met het gebied ‘beleving’. Deze workshop vind plaats in het inspirerende Efteling hotel dat naast het park gelegen is. Na het volgen van de training:

  • Weet u wat beleving inhoudt en leert u hoe het regisseren van beleving binnen de (facilitaire) markt wordt toegepast.
  • Kent u diverse belevingsmodellen en de praktische toepassing ervan.
  • Bent u in staat de beleving dusdanig te regisseren dat het beter aansluit bij de behoefte van uw klanten.

 

Doelgroep training

Deze training is speciaal ontwikkeld voor Facility professionals die een rol spelen bij het optimaliseren van bestaande of ontwikkelingen van nieuwe serviceconcepten.

 

Deelname

Deelname aan het deze training kost € 590 (excl. btw) per persoon. Indien u (of uw collega) een abonnement op Facility Management Magazine heeft, ontvangt u € 50 korting op de deelnameprijs. Om aanspraak te kunnen maken op deze korting dient u het abonneenummer te vermelden bij uw aanmelding. De prijs is inclusief lunch en documentatiemateriaal.

8.30 - 9.00 uur: Ontvangst Efteling hotel

 

9.00 - 9.30 uur: Kennismaking en afstemming van de verwachtingen

 

9.30 - 11.15 uur: Introductie van imagineering

Imagineering omvat het regisseren van klantbeleving. En deze klantbeleving is onderscheidend wanneer u als organisatie in staat bent om klanten beter en origineler dan concurrenten te bedienen op die momenten die zij belangrijk vinden. Veel organisaties hebben dit al succesvol toegepast. Marcel schetst het kader en laat aan de hand van tal van voorbeelden zien welke mogelijkheden er zijn.

 

11.15 - 11.30 uur: Koffiepauze

 

11.30 -12.00 uur: Rondleiding in het Efteling hotel

Het Efteling hotel is een prachtig voorbeeld van het toepassen van imagineering / klantbeleving. U krijgt een rondleiding en hoort hoe men tot het eindresultaat is gekomen en wat de ervaringen zijn.
 

12.00 - 13.00 uur: Lunch

 

13.00 - 14.00 uur: Het gebruiken van belevingsmodellen

Er zijn meerdere belevingsmodellen die vanuit de imagineeringsleer ontwikkeld zijn. Ze bieden een prachtig raamwerk om zelf met beleving aan de slag te gaan. Marcel legt uit hoe ze werken en hoe u ze zelf kunt gebruiken binnen u dagelijkse werk. Het geeft u dus inzage in hoe u zelf beleving kunt regisseren.

 

14.00 - 16.30 uur: Opdracht: ontwikkel uw eigen serviceconcept

U gaat in groepjes  aan de slag met het ontwikkelen van een eigen (fictief) serviceconcept. Uiteraard staat hierin klantbeleving centraal. U past daarbij de in het vorige blok besproken modellen toe.

 

16.30 - 17.00 uur: Resultaten, aanknopingspunten en vervolgstappen

De output van de opdracht wordt klassikaal besproken. Wat heeft u ontwikkeld en waarom gaat het werken? Verder krijgt u nog de laatste tips om het geleerde door te pakken binnen uw eigen organisatie.

 

17.00 uur: Afsluiting en borrel

Marcel Broumels

Oprichter van Broumels Imagineering
Marcel Broumels heeft een achtergrond in de hospitality branche en de laatste jaren ervaring opgedaan binnen die facilitaire dienstverlening. Marcel is opgeleid tot Master in Imagineering (strategisch innovator vanuit het belevingsperspectief) Hij staat bekend als een innovatieve, strategische denker en acteert graag met de beleving van de mens als uitgangspunt. Momenteel is Marcel Demand & Supply manager bij Essent Facility Service, daarnaast is hij gastdocent Innovatie & Imagineering aan de masteropleiding te Salzburg University of Applied Sciences. Ook verzorgt hij sporadisch workshops en presentaties over imagineering en innovatie voor derden.
Sluit formulier

Bel mij terug

Laat u gratis en vrijblijvend terugbellen voor meer
informatie en praktische antwoorden over dit programma.

Beleving in uw facilitaire dienstverlening

Sluit formulier

Incompany informatie aanvraag

Wilt u een oriënterend gesprek over een incompany opleiding voor uw organisatie?  Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk op uw aanvraag.

Beleving in uw facilitaire dienstverlening

Sluit formulier

Data en locaties

Hier is een overzicht van alle beschikbare data en locaties voor de opleiding:
Beleving in uw facilitaire dienstverlening
DagDatumLocatie
Blijf op de hoogte
Houd me per e-mail op de hoogte van de definitieve datum en het programma van deze opleiding.
OpleidingBeleving in uw facilitaire dienstverlening
Locatie
Datum
© Weka Business Media b.v. Auteursrecht voorbehouden.
FMM Academy gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten